Mirades

close up photography of baby s right eye

Mirades d’amor, mirades d’alegria, mirades de tristesa, mirades de sorpresa, mirades d’orgull, mirades de nerviosisme, mirades de gratitud, mirades de tensió, mirades d’entusiasme, mirades de confiança, mirades de simpatia, mirades d’incertesa, mirades de plaer, …

Mirades, molts tipus de mirades però amb quines em quedo jo? Les mirades de la meva família, mirades clares, netes com el dia del cel més blau i més clar. Mirades tendres, dolces i plenes d’amor. Mirades menudes i mirades grans sí, però tan intenses que omplen i ompliran d’alegria, emoció i il.lusió el meu cor. Per aquestes mirades, Alèxia, Aniol, Roger i Àngel, és el nom d’aquest projecte, d’aquest somni fet realitat.

El projecte de Mirades neix amb la voluntat d’oferir un servei alternatiu d’acompanyament respectuós en l’educació i atenció a la infància, d’entre 6 mesos i 6 anys, i amb un màxim de 4-5 infants. Situats en un entorn rural i a menys de 5 minuts del centre de Sils, la masia disposa d’espais i materials rics en descobriments i experiències, on l’infant és el protagonista de les seves accions i aprenentatges.

Amb la mirada i acompanyament de la mare de dia, l’Agnès Alegrí, Mirades ofereix una educació personalitzada, acord i respectuosa amb els ritmes naturals de cada infant a fi de desenvolupar-se de forma integral i comptant amb la participació i col·laboració de les famílies, que són copartícips d’aquest projecte. Tanmateix, la principal activitat dels infants és el joc lliure i la descoberta del seu entorn i materials per sí mateixos. Ara bé, també es proposen una sèrie d’activitats i tallers per treballar els diferents àmbits (psicomotriu, cognitiu, emocional i social) a través dels diferents llenguatges: verbal, musical, corporal, plàstic i lògico-matemàtic i oferint moments d’observació, descoberta, experimentació i manipulació de diversos materials. A Mirades també es fa immersió lingüística de la llengua anglesa d’una forma natural, lúdica i divertida tal i com els infants aprenen el seu idioma matern.

La voluntat d’aquest servei és que l’infant se senti com a casa, en un entorn familiar i acollidor, on pugui explorar les seves capacitats i habilitats i adquirir-ne de noves, amb el suport d’un adult de referència, en aquest cas, la mare de dia que l’acompanyarà amb amor i respecte en aquest viatge de creixement i desenvolupament.

A Mirades es pretén oferir

  • Un acompanyament serè que respecti els ritmes de cada infant.
  • Un acompanyament creador que ofereixi materials i oportunitats de descoberta, joc lliure i creixement i desenvolupament integrals.
  • Un acompanyament en natura que connecti a l’infant amb aquest medi natural i l’ajudin a adquirir uns aprenentatges significatius.
  • El treball d’uns hàbits i rutines que aportin seguretat i autoestima a l’infant
  • Crear una xarxa social que doni suport i recolzament en la criança i educació dels infants.

A la casa, a banda de la meva parella, Àngel i els meus fills Alèxia, Aniol i Roger, també tenim uns grans companys de viatge: el nostre gos, Llop, que és molt bo i tranquil i està en un espai tancat a la zona de les Casetes; i en Jaky i la Lila, dos preciosos gats que són la delícia de petits i grans. Amb el previ permís de les famílies i segons l’edat dels infants, els visitem i cuidem i això ens permet fer un treball emocional d’alt valor amb els infants així com treballar altres aspectes com, per exemple, el respecte als éssers vius, la paciència, el respecte, la tolerància i l’autorregulació.

Fins fa poc teníem dos gossos, la Nuca i en Drac i un gat en Damm però malauradament ja no estan entre nosaltres. Tot i així, en tenim un gran record.